Respectăm tradiția! Dacă-i centrul vechi din București, e musai și medieval!

Respectăm tradiția! Dacă-i centrul vechi din București, e musai și medieval! Pe strada Gabroveni, un patron și-a deschis un local-fortăreață, în amintirea citadelelor, fortificațiilor și castelelor care populau odinioară aceste locuri! Se zice că și Regele Arthur ar fi locuit pe aici.

Serios, acum, cum să permită autoritățile să se facă așa coșmelie kitschoasă între 2 case? Cică e și zonă protejată. Unde se cred ăștia, la Disneyland? Și așa toată zona Lipscani arată ca o mare shaorma urbană și nu dă semne că se va face bine prea curând.

Când făceam poza, patronul așezat pe un scaun la terasă, m-a abordat cu voce semirăgușită: „Iz nais! You want specialități? Best friptură pe jar!” – nu părea că stăpânește bine nici engleza, nici româna. Dar are biznis în centrul vechi. Și oamenii cu aparat foto sunt neapărat străini.

Cazul acestui local de pe strada Gabroveni confirmă încă o dată că șpaga și relațiile contează, că poți să faci ce vrei într-o zonă protejată dacă ai tupeu și spate, că autoritățile sunt corupte (primăria generală și cea de sector 3, care au jurisdicție aici) și că în continuare se marșează pe o unică funcție a centrului istoric, aceea de consum de un singur tip. Dezvoltare durabilă în folosul orașului: zero.12096162_914719231935675_3937398623964690222_n