Atelier de scenaristica – Cum se scrie un film

Scenaristica - mareFundatia Calea Victoriei va invita luni, 12 octombrie, de la ora 19:00, la Atelierul de scenaristica – Cum se scrie un film, sustinut de Vlad Trandafir, regizor si scenarist.

Atelierul este deschis incepatorilor, amatorilor de cinema si celor care doresc sa isi insuseasca tehnicile de scriere a scenariilor de film.

Vom analiza notiunile de baza ale oricarui tip de scriere narativa si vom parcurge principiile conducatoare ale oricarui demers de imaginare a unei povesti. Pe parcursul celor 6 sedinte, ne vom familiariza cu intrumentarul tehnic si cu mijloacele prin care un scenarist reuseste sa-si duca la indeplinire intentiile.

Elementele teoretice vor fi exemplificate cu secvente din filme de referinta din cinematografia universala. Apoi vom pune in aplicare tot ceea ce am discutat, pentru ca la final sa ne bucuram de realizarea unui scenariu de scurtmetraj.

Teme intalnirilor vor fi:

SEDINTA 1 – Notiuni introductive

SEDINTA 2 – Elemente constitutive: Structuri. Cadru. Genuri. Personaje. Semnificatii

SEDINTA 3 – Principiile de structurare ale unui scenariu: Substanta povestii. Incidentul declansator. Structurarea unui act. Compozitie, ritm. Criza, Punct culminant, Deznodamant

SEDINTA 4 – Principiul antagonsimului

SEDINTA 5 – Expoziti

SEDINTA 6 – Concluzii

 

Lector: Vlad Trandafir

Data incepere: 12 octombrie  2015; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 6

Frecventa: saptamanal, luni

Cost: 300 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 270 ron

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1

Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro