Introducere in arta actorului

Arta actorului - 7 seriFundatia Calea Victoriei va invita de luni, 7 Septembrie, de la ora 19:00, la atelierul de Introducere in arta actorului, sustinut de actrita Smaranda Caragea. Intr-o atmosfera relaxata si prietenoasa, vom invata elementele de baza ale artei dramatice si vom descoperi cum ne putem dezvolta capacitatea de a gandi si de a interactiona cu ceilalti.

Am uitat si nu mai stim cum sa fim directi si firesti. Intr-o negociere, intr-o sedinta, la un examen sau un interviu intampinam diferite situatii care ne inhiba, ne streseaza si ne creeaza dificultati in exprimare si in rezolvarea problemelor.

Suntem nevoiti sa ne construim un scenariu si un rol pe care sa-l jucam sincer; ceea ce nu stim este ca arta naturaletii este arta teatrului. Nestiind acest lucru am pierdut naturaletea. Si odata cu asta am inceput sa nu ne mai bucuram de lucrurile simple.

La atelierul de actorie, deprindem elementele de baza ale artei dramatice si invatam sa ne relaxam, sa actionam, sa deschidem ochii la ce se intampla in jurul nostru si sa privim viata in profunzimea si simplitatea ei.

Iar toate astea le vom facem prin joc si lectura, scurte expuneri si discutii in grup, prin exercitii inedite si fiind pe rand actor si spectator.

De-a lungul celor 9 intalniri, vom face jocuri colective si individuale, improvizatie, exercitii de dictie, incalzire corporala si vocala, exercitii de relaxare, vom avea discutii libere pe baza exercitiilor si vom ridica scurte scene.

Ce dobandesc prin acest atelier?

Revigorarea simtului naturaletii.

Dezvoltarea increderii de sine.

Redescoperirea valorii sinceritatii cu sine in ipostaza de spectator si de actor.

Capacitatea de a gandi si a desfasura natural un plan de interactiune cu celalti si apoi de a-l pune in practica.

Capacitatea de a folosi mai bine toate modalitatile de comunicare directa, verbala si noverbala.

Capacitatea de a ne controla emotiile si rabdarea, in diferitele situatii in care suntem pusi.

Deschiderea catre noi modalitati de exprimare si comunicare prin intermediul firescului.

Eliminarea unor probleme de exprimare in public.

Curajul de a ne asuma o problema.

Dezvoltarea memoriei.

Imbunatatirea dictiei.

Lector: Smaranda Caragea

Data incepere: 7 septembrie 2015; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 9

Frecventa: saptamanal, luni

Cost: 400 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 360 ron

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro