Fundatia Calea Victoriei va invita sambata, 28 februarie, de la ora 11:00, sa va bucurati de istoria unor parfumuri celebre, in cadrul evenimetului: Parfumul in secolul XX – Seductie si extravaganta.
Va invit, la inceputul primaverii, sa ne delectam cu arome diverse, de la Guerlain, Chanel sau L’ Artisan Parfumeur si sa descoperim impreuna povestea din spatele unor parfumuri celebre.-Monica Neatu
In 1921, Domnisoara Chanel a revolutionat lumea miresmelor oferind clientelor sale rafinate un parfum adaptat profilului femeii moderne. Miticul Chanel No. 5 a deschis o noua epoca in istoria parfumurilor, imbinand experientele de laborator cu aromele florale si animale puternice. Tot in epoca, Domnisoara a impus un stil si o atitudine, transformand parfumul in parte integranta a personalitatii feminine.
In lumea aromelor misterioase si efemere, secolul XX este sinonim cu inovatia. Nasuri celebre, precum Beaux, Alméras, Roudnitska, Ellena, Goutal sau Kurkdjian, au impus semnaturi olfactive unice si au inaugurat colectii mitice care ne starnesc si astazi incantarea si ne determina sa spargem pusculita. Dar in aceasta epoca, lumea parfumurilor a cunoscut si o puternica desacralizare si banalizare. Publicitatea agresiva, dorinta marilor case de moda de a oferi admiratorilor un lux accesibil, preturile exorbitante si raritatea materiilor prime, toate au generat o standarizare si industrializare a aromelor si a ideii de parfum.
Ca reactie la acest fenomen, lumea artizanilor a elaborat cateva raspunsuri pe masura. De la miticul Mûre et Musc la apele inmiresmate de la Diptyque, trecand prin extravagantele de la Creed, Guerlain sau Lutens, au fost create miresme care evoca amintiri, senzatii si cocheteaza cu ideea de unicitate.
Va asteptam la Grand Hotel Continental una dintre cele mai spectaculoase si bine pastrate cladiri de patrimoniu din Bucuresti.
Lector: Monica Neatu
Data: 28 Februarie 2015: Ora: 11:00
Varsta Minima: 16 ani
Cost: 35 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 30 ron
Loc: Grand Hotel Continental, sala Nicolae Grigorescu, Calea Victoriei 56, intrare din Str. I. Campineanu
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro