Călătorie de iarnă @Palatul Suțu

Miercuri, 21 ianuarie 2015, la orele 19, Fundația ACCUMM propune publicului care va trece pragul Palatului Suțu un recital de lied. Irina Ungureanu, cântăreață născută în România, trăind în Elveția și desfășurând o foarte susținută activitate de scenă în țări europene, a ales pentru acest recital una dintre capodoperele creației vocale camerale, ciclul ”Călătorie de iarnă” de Franz Schubert. În acest parcurs muzical îndrăzneț, dar adecvat pe de-a întregul, îi va fi alături pianista Verona Maier.

 

Calatorie de iarna

Ineditul abordării de către o voce feminină a ciclului schubertian pe versurile lui Wilhelm Muller se înscrie în predilecția repertorială a muzicienei și este una dintre permanentele sale preocupări, alături de intensa activitate în domeniul experimentelor legate de muzica contemporană. Aceasta din urmă a adus-o pe scenele românești pe Irina Ungureanu, în cele mai importante festivaluri de profil, în care a prezentat alături de creații ale unor compozitori dintre cei mai consacrați, români și străini, prime audiții ale unor lucrări dintre care unele i-au fost dedicate. Membră a câtorva ansambluri de muzică contemporană elvețiene, Irina Ungureanu este prezentă pe CD-uri editate în Elveția și este un excepțional promotor al muzicii românești.

Ca la fiecare manifestare organizată în cadrul Stagiunii muzicale ”Iosif Sava” a Fundației ACCUMM, accesul publicului este liber.