Regal Cultural oferit de Academician Solomon Marcus

Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” anunță cel mai important regal cultural, la care sunt invitați iubitorii frumuseții autentice, ai inteligenței, oameni pentru care alăturarea dintre matematică și lingvistică nu este o utopie, ci o nevoie. Invitatul de onoare al evenimentului (desfășurat sâmbătă, 18 octombrie 2014, ora 18:00, la Cinematograful “Sergiu Nicolaescu”) este Academicianul Solomon Marcus,  o figură reprezentativă a Facultății de Matematică din cadrul Universității din București și a Academiei Române, prin numeroasele titluri publicate de-a lungul carierei impresionante.

Conferința este parte a manifestațiilor culturale propuse de Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” în cadrul celei de-a doua ediții a Colocviilor organizate de instituția de învățământ. „Întâlnirea cu nume precum cel al Academicianului Solomon Marcus este mai mult decât un regal cultural pe care ni-l putem oferi într-un anotimp gri și în vremuri incerte. Este un răgaz oferit sinelui, reîntâlnirea bucuriei prin cunoașterea unui OM al cărui nume este sinonim cu experiența, cultura, arta și inteligența. Îi așteptăm cu mult drag pe toți cei care acceptă provocarea reîntoarcerii la sine”, Prof. Dr. Elena Roată, organizator al evenimentului.

Frumusețea tăcerii cred că stă în a savura clipa”, Academician Solomon Marcus.

Tema conferinței este dată de întrebarea „Merită să ne certăm; dar pentru ce? Și cum?, așadar toți cei prezenți pot reflecta și își pot exprima opiniile, îndoielile, frământările în secțiunea deschisă comunicării cu publicul pe care Academicianul Solomon Marcus o avea sâmbătă seara, în cadrul Cinematografului “Sergiu Nicolaescu”.

Participarea la eveniment este liberă și se va face în limita numărului de locuri disponibile.

Despre Solomon Marcus

Solomon Marcus (1 martie 1925Bacău) este un matematician român, membru titular (2001) al Academiei Române. Deși domeniul principal al cercetărilor sale a fost analiza matematică, matematica și lingvistica computațională, a publicat numeroase cărți și articole pe diferite subiecte culturale, din poetică, lingvistică, semiotică, filosofie, sau istoria științei și a educației.

Profesorul Solomon Marcus este autor a numeroase studii interdisciplinare, de cărți ce privesc utilizarea matematicii în lingvistică, în analiza teatrală, în științele naturale și sociale s.a. Cărțile sale au fost traduse în multe țări ale lumii. A publicat peste 50 de volume în România și care au fost traduse în mai multe limbi din Europa și nu numai și aproximativ 400 de articole în reviste științifice sau de specialitate. Opera sa a fost citată de peste 1000 de autori. Din 1993 devine membru corespondent al Academiei Române. În anul 2001, matematicianul Solomon Marcus a fost ales ca membru titular al Academiei Române.