Fundatia Calea Victoriei te pregateste pentru vacanta

scoaladevaradimensiune micaPregateste-te pentru vacanta cu evenimentele si scolile de vara organizate de Fundatia Calea Victoriei. Pentru a te bucura pe deplin de concediu, am ales pentru tine cursurile care iti vor oferi toate ingredientele pentru o vara reusita :). Acorda-ti cateva zile pentru pregatiri.

In primul rand, ne ocupam de garderoba. Cursul de vara STIL VESTIMENTAR feminin al Ralucai Dobrovolschi (28 iulie–1 august) te va juta sa alegi la impachetat doar acele haine care avantajeaza tipul tau de silueta, te pun in valoare si te fac sa ai incredere in tine. Simte-te bine in a doua ta piele, hainele!

Nu neglijati PARFUMUL: din Antichitate la extravagantele contemporane, cu Monica Neatu (21-23 iulie). Poti face sejururi prin miresme: imagini si reclame celebre, notele dominante din parfumurile faimoase, retete si testere.

Acum, cu bagajele facute, e timpul sa calatoresti. Incepem cu PALATELE stiute si nestiute ale Bucurestiului alaturi de Anita Sterea (28-30 iulie). Palatele celebre ale Bucurestiului: Palatul Regal, Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni sau Palatul Victoria, palate spectaculoase ce sunt mai putin cunoscute publicului larg: Palatul Printului Mostenitor sau Palatul Nuntiaturii Apostolice, dar si palate disparute ce merita aduse in discutie: Palatul Sturza, Palatul Functionarilor Publici etc.

Si apoi ne mutam intrcalatorie arhitecturala prin Europa: ORASE CELEBRE, cu Cristina Pana (14-17 iulie). Te documentezi temeinic pentru voiaj, sau, cine stie, poate iti dam idei de vacanta. Cele patru intalniri prezinta cate o zona a Europei cu orase mai mult sau mai putin celebre in care constructii din diferite epoci puncteaza capitole din istoria arhitecturii.

Pentru cei care vor cutreiera muzeele in incursiunile lor, avem un preambul perfect prin Scoala de vara: Introducere in Istoria artei (7-11 iulie) sustinuta de Petruta Banita. Te ajutam sa te orientezi prin labirintul de forme si stiluri analizand impreuna imagini reprezentative. O calatorie relaxanta prin etape si stiluri in arta si arhitectura.

Daca te atrage aventura, avem pentru tine Scoala de vara: Introducere in ARHEOLOGIE, cu Alexandra Ion (7-11 iulie) unde vei avea ocazia de a realiza fise de descoperiri, de a descifra o inscriptie romana sau de a interpreta un profil stratigrafic.

Pentru inscrieri, detalii si informatii puteti vizita site-ul fundatiei: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/, puteti sa ne scrieti la contact@victorie.ro sau puteti suna la mobil: 0723 167 892 si telefon fix: 021-321.30.22.

 

Program Scoli de Vara luna IULIE:

Saptamana 7-12 Iulie:

Scoala de vara de ACTORIE, cu Smaranda Caragea, 7-12 Iulie

Scoala de vara: BIJUTERII Soutache, cu Mariana Tanasescu, 7-10 iulie

Scoala de vara: Introducere in ARHEOLOGIE, cu Alexandra Ion, 7-11 iulie

Scoala de vara: Introducere in ISTORIA ARTEI, cu Petruta Banita, 7-11 iulie

Scoala de vara de RETORICA: teorie si practica, cu Nicolae Dragusin, 7-11 iulie

 

Saptamana 14 – 18 Iulie:

Atelier de SCULPTURA: Introducere teoretica si practica, cu Maria Petreanu, 14 – 18 iulie

Calatorie arhitecturala prin Europa: ORASE CELEBRE, cu Cristina Pana, 14-17 iulie

Cum ne (re)scriem povestea de viata, cu Anca Coman si Traian Bossenmayer, 14 – 18 iulie

Scoala de vara: DICTIE si VORBIRE, cu Ionut Kivu, 14 – 18 iulie

Scoala de vara de SCENARISTICA: Cum se scrie un film, cu Vlad Trandafir, 14 – 18 iulie

 

Saptamana 21 – 25 Iulie:

Curs practic de Machiaj, cu Valentina Balasa Ario, 21 si 22 iulie

Esti ceea ce gandesti: Principii TAOISTE pentru omul de azi, cu Eduard Bucescu, 21-25 iulie

Scoala de vara: INITIERE in PICTURA, cu Teodora Varzaru, 21-25 iulie

Scoala de vara de JURNALISM NARATIV si scriitura personala, cu Ana Maria Ciobanu, 21-25 iulie

PARFUMUL: din Antichitate la extravagantele contemporane, cu Monica Neatu, 21-23 iulie