Familia Casassovici. 1810-1976. Cinci generaţii în România

Tocmai a ieşit din tipar cea mai nouă apariţie în Colecţia Planeta Bucureşti a editurii Vremea: Familia Casassovici. 1810-1976. Cinci generaţii în România, de Dan Casassovici.

Saga unei familii, revelatoare pentru înţelegerea rolului clasei medii care, prin muncă cinstită, perseverenţă şi hotărâre, a făurit România, aşa cum devenise ea înainte de al Doilea Război Mondial. Prin munca şi inventivitatea acestor oameni, în mai puţin de un secol, România a sărit din feudalism direct în capitalismul avansat, devenind, înainte de război, o ţară avansată economic, care depăşea Grecia sau Portugalia. Această clasă medie ne lipseşte acum, decimată şi izgonită de comunism şi imposibil de refăcut în condiţiile de corupţie şi de suprataxare a muncii cinstite, generate de autorităţile noastre.

Vă anunţăm de pe acum că lansarea volumului va avea loc miercuri, 14 mai, ora 19.00, la librăria Humanitas Kretzulescu, în prezenţa unor invitaţi de seamă: Mihai Dimitrie Sturdza, Gabriel Liiceanu, Dan Cassasovici şi Silvia Colfescu

Dan Casassovici, Familia Casassovici. 1810-1976. Cinci generaţii în România
Colecţia Planeta Bucureşti,Editura Vremea, Bucureşti, 2014