Decembrie patruzeci

Colecţia mea s-a mai îmbogăţit cu patru noi imagini realizate de militari germani în Bucureşti. Daca astăzi la 1 decembrie sărbătorim ziua naţionala, la 1 decembrie 1940 (asa cum sunt datate imaginile) singura sărbătoare o reprezenta defilarea blindatelor naziste prin capitala.

Blindate germane langa Arcul de Triumf la 1 decembre 1940

Blindate germane langa Arcul de Triumf la 1 decembre 1940\

Este interesant ca fotografiile sunt facute cu mai bine de 6 luni inaintea intrarii Romaniei in razboi. Teoretic în 1940 inca ne pastram neutralitatea dar se pare ca nemtii erau deja aici.

Sediul primariei din Banu Manta

Sediul primariei din Banu Manta

Soldatul german a făcut o mica plimbare prin oraş şi a fotografiat diverse locuri spre propria-i amintire. In imaginea de mai sus vedem clădirea primăriei sectorului 1 din Banu Manta. Intre timp au mai apărut ceva blocuri în partea dreapta.

Piata Palatului cu statuia lui Carol I in fundal

Piata Palatului cu statuia lui Carol I in fundal

Piata Palatului este animata ca de obicei. In fundal vedem aripa inca in constructie a palatului regal iar in dreapta statuia lui Carol I.

Bulevardul Kiseleff cu vedere spre Arcul de Triumf

Bulevardul Kiseleff cu vedere spre Arcul de Triumf

In imaginea de mai sus vedem un Kiseleff fara trafic. Ma duce cu gandul spre strada unde am copilarit. Masinile erau atat de putine incat puteam desena un teren de tenis si puteam juca cateva set-uri pana sa ne deranjeze cineva. Este interesanta inaltimea copacilor, sunt aproape jumatate din inaltimea lor de azi.

sursa-http://www.muzeuldefotografie.ro/