Libertatea de a fi tu insuti

Libertatea de a fi tu insuti

Fundatia Calea Victoriei va invita miercuri 20 noiembrie, ora 19:00, la atelierul de dezvoltare personala Libertarea de a fi tu insuti, sustinut de Anca Coman si Traian Bossenmayer.

 

“Privilegiul unei vieti este sa devii cine esti cu adevarat.” (C.G. Jung) Dobandirea si pastrarea acestui privilegiu inseamna sa iti pui mereu intrebari despre tine insuti: Sunt inconjurat de oamenii pe care ii doresc? Imi place ceea ce fac? Ma simt liber in deciziile pe care le iau? Daca raspunsurile la aceste intrebari nu te satisfac, este responsabilitatea ta sa le schimbi.

 

Intentia de schimbare este primul pas catre libertatea personala. Este un obiectiv pentru care lucram in fiecare zi. Este mai mult o calatorie decat o destinatie, un drum pe care fiecare il parcurge in ritmul propriu. Relatiile, evenimentele, circumstantele si alegerile ne conduc catre rascruci de unde putem intotdeauna alege urmatoarea cale de urmat. Libertatea si constienta cu care alegem depind de experientele trecute si de perceptiile actuale.

La atelierul propus, discutam despre aceasta calatorie si construim impreuna o harta in care includem puncte de reper care sa ne ajute sa intelegem, sa exprimentam si sa alegem constient.

Parcurgerea acestui drum cu constientizare, spontaneitate si intimitate inseamna:

 

-sa intelegem care sunt atractile trecutului si ale viitorului si motivele pentru care le preferam in locul celor din aici si acum

 

-sa alegem constient si voluntar prezentul, cu toate experientele sale pline de necunoscut

 

-sa gandim, sa simtim si sa traim intr-o zona mai putin familiara si uneori inconfortabila

 

-sa invatam sa spunem ce dorim sau ce nu dorim la momentul potrivit

 

-sa fim pregatiti sa ne cunoastem si sa-i cunoastem pe cei din jurul nostru intr-un mod autentic, liber si deschis

 

-sa renuntam la masti si sa ne privim asa cum suntem

 

Toate aceste idei si repere ne pot sustine pe drumul catre autonomie daca le folosim cu atentie si determinare. In toate intalnirile noastre vom folosi atat exercitii si concepte din Analiza Tranzactionala, cat si idei si resurse din alte teorii si practici de dezvoltare personala.

 

Lector: Anca Coman, Traian Bossenmayer

Data incepere: 20 Noiembrie 2013; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa: saptamanal, miercuri

Cost: 250 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 225 ron

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro