Fotografii vechi cu Strada Trinitatii, azi Maximilian Popper

Tocmai am avut marea surpriza si bucurie sa primesc aceste fotografii prin bunavointa d-lui Samuel (Sami) Albuch caruia ii multumesc mult si pe aceasta cale, atat pentru amabilitatea de a mi le trimite, cat si pentru permisiunea de a le posta pe blog.

Fotografiile dateaza aproximativ din 1977-1978, putini ani inainte de a interveni demolarile anilor ’80 din ultimul deceniu al epocii comuniste, experimentul urban monstruos care a insemnat daramarea arbitrara sub buldozere a mii de case, disparitia de strazi intregi sau mutilarea lor, si mai ales pierderea legaturii cu trecutul reprezentata la nivelul cel mai perceptibil de patrimoniul construit. 
 
Exista foarte putine imagini disponibile ale strazilor si caselor pierdute, datorita numarului redus al aparatelor de fotografiat in epoca si pentru ca in timpul demolarilor fotografiatul era o operatiune periculoasa si riscanta, fiind interzis. Acestea de mai jos sunt foarte pretioase datorita claritatii lor si a perspectivelor largi. Este vorba despre strada fosta Trinitatii, jumatate din care a fost inghitita de Bd Unirii, si a carei parte ramasa se numeste in prezent Maximilian Popper. Pentru usurinta identificarii am adaugat la final portiunea din harta Bucurestiului din anii 1940 cu Strada Trinitatii.

Descrierile imaginilor apartin deasemenea d-lui Samuel Albuch.

Rog persoanele ce ar putea contribui cu adaugiri si completari prin imagini sau propriile amintiri, care ar ajuta la refacerea memoriei locurilor si a legaturii cu trecutul, sa intervina!

 
 
Cizmaria lui Ion pe Strada Trinitatii
Scoala Malbim pe Strada Trinitatii
Strada Trinitatii privita spre Caritas
Strada Trinitaii intersectie cu Petre Carp
Strada Trinitatii privire dinspre Strada Traian
Strada Trinitatii numerele 38-40-42
Trinitatii nr 33
Strada Labirint
Harta Bucuresti 1940 -zona Strazii Trinitatii
Harta Bucuresti 1940-Strada Trinitatii, detaliu

Fotografii actuale de pe strada Maximilian Popper

Doar trei fotografii disponibile momentan, urmand sa mai adaug altele cand reusesc sa fac rost de ele!
Max Popper no. 45, sep. 2012
Max Popper no. 53 si calcanul imobilului Marcel Iancu de la  no. 55 sep. 2012
Max Popper spre Traian si Scoala Malbim, ian. 2013
 


*Multumiri speciale d-lui Doron Midroni, a carui pasiune si persuasiune a facut posibila postarea acestor imagini!