Cu Caragiale, de la Washington la Bucureşti. Expoziţie de fotografie şi bandă desenată.

În seria de evenimente culturale dedicate Anului Caragiale, Biblioteca Naţională a României şi Dana Art Gallery propun publicului expoziţia de fotografie şi bandă desenată Cu Caragiale, de la Washington la Bucureşti. Expoziţia prezintă fotografii ale spectacolului de teatru O noapte furtunoasă, în regia lui Toma Enache (actori ai Teatrului Naţional Bucureşti), jucat deopotrivă la Washington şi Bucureşti (Teatrul Masca), precum şi pagini din volumul O scrisoare pierdută – prima adaptare în benzi desenate a unei piese caragialiene.
Fotografiile sunt realizate de jurnalista Mădălina Corina Diaconu, iar benzile desenate de Mihai Grăjdeanu.
Expoziţia este deschisă în sediul nou al Bibliotecii Naţionale a României, B-dul Unirii nr. 22 – Mezanin, în perioada 9-31 octombrie 2012, luni-vineri, orele 10.00-18.00.
Vernisajul va avea loc joi, 11 octombrie, ora 18:00. Intrarea este liberă.

Mădălina Corina Diaconu este absolventă a Secţiei Grafic Design a Universităţii Tibiscus din Timişoara şi a Academiei de Arte din Bucureşti. A locuit 16 ani în Washington DC, unde s-a dedicat jurnalismului, devenind corespondent de presă atât pentru ziarele din România, cât şi pentru ziarele româneşti din SUA. A colaborat cu TV Chicago, Antena 1, PRO TV şi Radiodifuziunea Română. În prezent, este preşedinta Clubului Presei Transatlantice, reporter la Radio România Cultural, redactor la Radio Prodiaspora. S-a restabilit în oraşul său natal, Bucureşti.
Mădălina Corina Diaconu: „Fotografiile mele NU sunt artistice! Sunt imagini de care un jurnalist se foloseşte la ilustrarea articolelor sale! Ele pot fi împărţite în două categorii: fotografii făcute intenţionat, atunci când am povestea şi-mi trebuie doar ilustrarea ei, şi fotografii făcute la inspiraţie, spontan, atunci când ochiul surprinde un moment, din care se naşte povestea!”.

Născut la Mangalia şi stabilit în prezent la Bucureşti, Mihai Grăjdeanu a participat, copil fiind, la concursurile de desene pe asfalt de la Constanţa, iar mai târziu la saloanele şi festivalurile naţionale şi locale de benzi desenate. Este autorul câtorva volume de benzi desenate: Legendele Dacilor – Piatra Sacră; Ciutanul (vol. 1 – volumul 2 în curs de publicare) – primul roman grafic românesc despre fotbal; Istoria alternativă a literaturii române în benzi desenate; După gratii – prima bandă desenată pentru deţinuţii din penitenciarele din România.
Coordonează revista on-line pentru copii Atelier BD şi programul Artă la Pachet.

Sursa: http://www.bibnat.ro/Evenimente-culturale-s108-ev85-ro.htm