la treabă!

 

Aud că nu vă plac proiectele Primăriei.

Poate nici mie nu-mi plac.

Da’ unde sînt proiectele voastre ambiţioase, măi oameni care vă petreceţi viaţa spunînd “nu”? Voi ce faceţi, ce construiţi, ce visaţi? Ce şosele, ce pasaje, ce clădiri noi vreţi să răsară pe maidane?

Nu vi se pare că în Bucureşti singurul zgomot pe care-l auzim e cel de bormaşină? Că asta înseamnă că doar se repară şi se peticeşte?

Da! Vreau să văd şi buldozere! Vreau să văd flamele aparatelor de sudură, vreau să aud basculantele huruind, vreau alt Bucureşti – Bucureştiul acela pe care-l vrea şi bucureşteanul ăla pe care nu-l înţelegeţi!

Da! Bucureşteanul e fudul, bucureşteanul vrea să se fîţîie cu maşina – făceţi-i loc! Aşa a înţeles el progresul, aşa a înţeles el prosperitatea! Bucureşteanul vrea clădiri, malluri, magazine noi. Că aşa-nţelege el civilizaţia, ca unul care a crescut cu filme americane o dată pe săptămînă! Că doar la Dallas se uita ca să viseze la ceva, nu la Moscova nu crede în lacrimi!

La dracu’ cu salvarea magherniţelor! Salvaţi şi blocurile! Salvaţi şi birourile! Salvaţi şi şoselele! Salvaţi şi afacerile! Salvaţi progresul! Salvaţi viitorul!

Salvaţi Bucureştiul purtîndu-vă în interesul Bucureştiului.