Moda si machiaj. Glamour in perioada interbelica si azi

Vestimentatia si machiajul zilelor noastre, stilul abordat de vedete pe covorul rosu, la Oscaruri sau la Cannes, editorialele de moda din paginile revistelor glossy, toate au fost fie definite, fie influentate de moda si eleganta anilor 20 si 30. Pe catwalk sau in pictoriale, in tinutele de seara ale tuturor caselor de moda, referintele la moda, stilul si machiajul perioadei interbelice sunt mereu prezente, designerii interpretand si reinterpretand glamour-ul anilor 20 si 30 si al vechiului Hollywood.

Moda si machiaj. Glamour in perioda interbelica si azi este un atelier teoretic si practic pe parcursul caruia veti putea descoperi stilul, moda si machiajul perioadei interbelice in contextul modei si tendintelor actuale.  Acesta este un curs pentru toate acele persoane interesate de moda si de machiaj, avide cititoare ale revistelor de moda sau pasionate ale prezentarilor de moda, care sunt fascinate de  perioada interbelica si de glamour-ul vechiului Hollywwod si isi doresc sa invete sa recompuna un look complet al anilor 20 sau 30.

Pe durata celor 4 intalniri vom explora impreuna costumul anilor 20 si 30, piesele vestimentare cele mai importante si ilustrative pentru aceasta perioada si accesoriile care se purtau, canoanele estetice ale vremii si tendintele in machiaj, produsele cosmetice in voga si cum se aplicau. Pornind de la poze femeilor considerate standard de frumusete in epoca, precum Clara Bow, Louise Brooks, Marlene Dietrich, Greta Garbo sau Claudette Colbert, vom analiza stilul vestimentar caracteristic si elementele aparte, definitorii ale machiajului perioadei interbelice.

Atelierele teoretice se vor axa pe prezentari vizuale si discutii impreuna cu cursantii pornind de la poze, reclame, reviste de moda si clipuri din filmele anilor 20 si 30.

Pe parcursul primului atelier practic vom confectiona impreuna accesorii specifice unui look din anii 20 sau 30, gasind maniere interesante de a integra aceasta piesa intr-o tinuta contemporana. In cel de-al doilea atelier practic vom invata cum sa realizam un machiaj din perioada interbelica si cum sa il adaptam la tendintele actuale, descoperind in acelasi timp secrete ale aplicarii corecte a machiajului in viata de zi cu zi.

Pornind de la cunostintele teoretice si practice obtinute in cadrul acestui atelier, veti putea elabora singure o tinuta in spiritul si stilul perioadei interbelice, adecvata unei petreceri tematice sau de Revelion, unui bal mascat, unor poze cu parfum de altadata sau unei aparitii aparte.

 

Descrierea atelierelor:

Stil si moda in perioada interbelica;

  • Atelierul 1: Moda anilor 20 si 30 – Costumul perioadei interbelice si reinterpretarea lui in moda actuala, atelier teoretic;
  • Atelierul 2 : Realizarea de accesorii pentru o tinuta in stilul anilor 20 sau 30, atelier practic;

Stil si machiajul in perioada interbelica;

  • Atelierul 3: Machiajul anilor 20 si 30 – elemente definitorii, realizare si reinterpretare, atelier teoretic;
  • Atelier 4 – Realizarea machiajului anilor 20 si 30 si personalizarea machiajului, atelier practic.
  • FUNDATIA CALEA VICTORIEI