Amintirile voastre

Cînd am început să scriu aici m-am gîndit ce bine-ar fi să păstrăm, cumva, cît mai multe amintiri, povestiri şi detalii din oraşul nostru.

Mi-am adus aminte multe lucruri – însă am văzut, din comentarii, adăugiri şi întrebări – că am uitat la fel de multe. Asta e! – şi-mi dau seama că-mi aduc aminte de lucruri pe care le-am văzut, dar mai ales, de lucruri pe care le-am văzut în felul meu. Asta-nseamnă, fireşte, că ceea ce citiţi aici nu e adevărul istoric cel adevărat – nici n-are cum să fie; e doar adevărul pe care-l ştiu eu. Mai mult, nici măcar nu sînt un specialist – ci doar cineva interesat şi pasionat: de una, de alta… Cu toate astea, de-a-lungul timpului, mi-au scris oameni care vor să afle mai multe despre istoria unei străzi, despre vreo clădire, despre vreo întîmplare veche – şi am încercat să-i ajut; sau, dacă n-am avut cum, i-am îndrumat către cineva care s-ar pricepe.

Acum vreau ceva de la voi: mai ales de la voi, aceia care, ajunşi aici din întîmplare, căutînd cu totul altceva, aţi rămas, citind ce scriem aici. Voi aveţi amintiri cu alte locuri, cu alte străzi, cu alte cartiere. Vouă vă pasă de lucrurile astea: altfel n-aţi fi căutat ‘poze vechi cu strada tunari‘ sau mai ştiu eu ce pe Google…

Scrieţi, oameni buni!

Ştiu că n-aveţi timp, ştiu că sînt alte lucruri mai importante… dar scrieţi!

Amintirea voastră cu cartierul în care-aţi crescut e importantă! Amintirea voastră cu troleibuzul cu care mergeaţi în 1978 la liceu e importantă!

Scrieţi!

Şi publicaţi. E-atît de simplu să ţineţi un blog – şi daţi-ne de ştire despre locul în care scrieţi; o să dăm vorba mai departe!

Sau trimiteţi-ne articolul vostru aici. Îl publicăm cu drag. 

Căutaţi prin pozele de familie!

Chiar şi-o poză cu o pisică trecînd strada poate avea valoare istorică – dacă strada aia a fost rasă de Ceauşescu. Sau e de-ajuns ca să ne-aducem aminte de aerul vechi al oraşului, de cine ştie ce maşină dispărută, de vreun chioşc de ziare…

Nimic nu e de trecut cu vederea. Şi cineva se va bucura să citească amintirile voastre. Eu unul, cu siguranţă.

simply-bucharest300-pix.jpg