Invazia arienilor

Invazia arienilor are loc în jurul anului 1500 î.H. și a fost realizată de niște triburi indo-europene cu numele de arieni. Numele de ,,arya” vine din sanscrită și înseamnă atât ,,nobil”, cât și ,,stăpân”. Ei vorbeau o limbă apropiată de cea a grecilor sau germanicilor.

Ei proveneau de la est de Marea Caspică. Odată cu venirea lor, vechea civilizație dravidiană( numiți ,,dasyu”-scalvi de către arieni) a fost distrusă. Arienii au păstrat organizarea tribală, împrumutând câteva aspecte culturale ale dravidienilor( printre care și limba). Unul din conducătorii unui trib( numit Bharat) a dat numele Indiei în limba hindi. la baza triburilor se afla familia, conducătorul ei fiind tatăl. Arienii s-au ocupat cu agricultura, meșteșugurile( printre care și olăritul) și prelucrarea metalelor. Prelucrarea lemnului ocupa de asemenea un rol important.

Adunarea Bătrânilor și Adunarea Poporului se ocupau de problemele jurdice și administrative. Monarhul purta titlul de ,,rajan”(,,rege”). O altă caracteristică a societății hinduse era împărțirea în caste( sau ,,varna”=,,culoare”).  Societatea hindusă se baza pe ,,dharma”, codul etic sau moral le arăta oamenilor locul lor în societate. Apartenența la o castă este dată de nașterea( ,,jati”) unui om într-o anumită castă.

Destinul fiecăruia de a ajunge într-o anumită castă este rezervat de către zei( ,,karma”). Hindușii aveau 5 caste: brahmanii, preoții supremi; kshatrya, casta războinicilor; vaishya, care erau meșteșugari, agricultori; shudra, care erau considerați inferior, aceștia fiind măcelari, măturători; ultima castă era parai, care erau considerați impuri, orice om dintr-o castă superioară care se intra în contact cu ei, trebuia să urmeze un ritual de purificare. Între caste existau multe reguli: nu te puteai căsători cu un om din altă castă; interdicția de a sta la masă cu un om dintr-o castă inferioară.