Bucurestii moderni


Orasul nostru evolueaza inspre statutul de metropola europeana, de aceea este important sa fim mereu atenti, pentru ca intreaga suflare bucuresteana da semne ca vrea acest lucru.

Urmeaza o selectie de poze din ultimii 2-3 ani, care ilustreaza perfect de ce meritam din plin sa fim fruntasii citadini ai Europei. Calatorie placuta. –>

Poza mare, de aici.

Incepem cu o opera de arta moderna. Cu siguranta, mai-marii clerului s-au gandit sa „consoleze” biserica Schitul Maicilor (din spatele sediului SRI) dupa mutarea ei de pe amplasamentul initial (actualmente curtea Casei Poporului), la demolarile din anii ’80.

Astfel, lacasul de cult a fost cadorisit cu o cruce din neoane, ceva absolut splendid. La asta se adauga inchiderea intrarii cu termopane albe si de foarte bun-gust. Unde mai pui ca au si cruci vopsite pe ele, deci o potrivire perfecta. Un aspect imbucurator: si pe la alte biserici vechi din Capitala au inceput sa rasara cruci de neoane. La mai mare!

Consatenii, pardon, concitadinii nostri sunt foarte inventivi. Dovada: masina de mai sus, care a beneficiat de un facelift al placutei de inmatriculare. Infinit mai bine.

Autoritatile locale au grija de cultura. Opera Nationala, vopsita intr-un vernil primavaratic, capatase si un grafitti creativ pe fronton. Cu mare grija, acesta a fost acoperit, iar apoi, cum era si logic, s-a revopsit locul, cu EXACT aceeasi nuanta de verde. Ar fi fost neprofesionist sa se aleaga alta nuanta de verde.

Prin Bucurestii contemporani rar mai vezi vreun Renault 16 vechi, de exemplu.

Bunastarea populatiei locale se reflecta in masinile superbe cumparate din afara. Iata un Plymouth Prowler in Piata Romana. Cetatenii care ocupa masina intruchipeaza rafinamentul, bunul-gust si mai ales, forma aerodinamica a vehiculului. Este de prisos sa adaug ca probabil sunt niste persoane sociabile si cu care poti aborda o paleta larga de tematici.

Bucurestenii stiu sa previna dinainte evenimentele neplacute. Chiar, daca, spre exemplu, un TIR nu ar fi incaput in vecii vecilor pe o straduta din spatele unui bloc, locatarii casei cu pricina au luat in considerare si aceasta varianta. Precautia e mama intelepciunii, la urma urmei.

Tot bucurestenii sunt oameni credinciosi si nu ezita sa-si exprime atasamentul fata de divinitate prin orice maniera posibila.

Guvernantii neseriosi si institutiile care nu-si fac treaba nu-i pot pacali pe bucuresteni. Ei sanctioneaza prompt si la obiect orice derapaj institutional. Pentru ca dojana sa aiba si mai mare efect, ea trebuie exprimata in scris si in locuri foarte vizibile, cum ar fi un perete langa o ghena. Raspunsul meu la afirmatia de mai sus este sintetizat de poza urmatoare:


Capitala este un oras turistic plin de mister, iar daca Scooby Doo si gasca lui au o dubita a misterelor proprie in SUA, bucurestenii de ce sa nu aiba propria Mystery Machine? Apropierea de aceasta dubita este intotdeauna plina de surprize, intrucat nu stii niciodata ce se poate ascunde acolo. Un mister fascinant!

Cred ca argumentele mele sunt suficiente pentru a sustine teza de la inceput, teza sustinuta si de Primaria Capitalei. Am incredere ca lucrurile vor merge din bine in mai bine. Nu exista niciun impediment care sa schimbe aceasta tendinta.