O statuie inutilă: cea a lui Mihai Viteazu, de la intersecția dintre b-dul Timișoara si b-dul G-ral Vasile Milea, în sectorul 6.

O statuie inutilă: cea a lui Mihai Viteazu, de la intersecția dintre b-dul Timișoara si b-dul G-ral Vasile Milea, în sectorul 6. A fost inaugurată în 2015 de președintele Klaus Iohannis și de premierul interimar de atunci, Gabriel Oprea, în fața sediului Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazu”, cu ocazia aniversării a 155 de ani de la înființarea unității.

Sculptura a fost realizată de Valentin Tănase și e un eșec: seamănă izbitor cu ceva ce s-ar face în Coreea de Nord (stilul e fix ăla, materialele foarte similare) și pare o copie nereușită a statuii lui Mihai Viteazu din Piața Universității (prima statuie ecvestră din București, inaugurată în 1874 și probabil cea mai frumoasă din capitală).

E 2017 și soclul statuii de la limita cartierelor MIlitari și Drumul Taberei a început să se deterioreze, ceea ce arată calitatea excelentă a execuției și totalul refuz al autorităților de a irosi bani publici pe proiecte inutile, făcute la mișto. Glumim. Apropo, în curtea Regimentului de Gardă e un bust absolut imens al lui MIhai Viteazu. De ce era nevoie și de o statuie și-o amenajare kitsch cu dale ieftine în fața instituției? N-am găsit informații referitoare la costul lucrării.

Valentin Tănase a mai realizat și bustul regelui Mihai din Piațeta Regelui (intersecția șoselei Kiseleff cu str. Arh. Ion Mincu), o bătaie de joc pe care a spart bani publici fostul primar general Sorin Oprescu.