Pe traseul tramvaielor de pe Podul Uranus (Izvor, azi), la bifurcaţia străzilor Isvor şi Uranus.

foto: Agerpres (1954)

Pe traseul tramvaielor de pe Podul Uranus (Izvor, azi), la bifurcaţia străzilor Isvor şi Uranus.
Tramvaiul din stânga virase pe Isvor şi urma să revină în Splai în dreptul Podului Mihai Vodă.
Dincolo de acel tramvai, în depărtare, se vedeau imobilul de pe Uranus nr. 1 şi Şcoala Generală nr. 124 (Romanescu). Imaginea surprinde, de asemenea, vag, urcuşul străzii Uranus şi uşoara schimbare de direcţie spre dreapta, din dreptul Arsenalului Armatei. Linia orizontului este dominată de un bloc interbelic, amplasat, de asemenea, în zona intersecţiei cu Mihai Vodă (probabil că este vorba de Uranus nr. 4).
În prim-plan, casa cu etaj şi fereastră rotundă la mansardă, se afla la nr. 2A, la bifurcaţia Uranus – Isvor; aceasta şi clădirile ce urmau după ea, până la Arsenal, au fost construite în anii ’20-’30 şi au primit numere poştale 2B, C, D, astfel încât să nu încurce vechea numerotare.
După tramvaiul din prim-plan se observa calcanul locuinţei de la Isvor nr. 20, expus către intersecţia cu Splaiul Independenţei. Terenul din faţa sa a rămas liber după demolarea unei construcţii, în anii ’40, pentru a fluidiza traficul pe strada Uranus, spre pod. În schimb, pe trotuar, la colţ, erau amplasate chioşcuri de ziare; este posibil să fi fost cele din perioada interbelică.