PROTESTUL DE IERI, RUPT DE INFILTRAȚI ȘI TRANSFORMAT PARȚIAL ÎN MITING PRO-PNL.

PROTESTUL DE IERI, RUPT DE INFILTRAȚI ȘI TRANSFORMAT PARȚIAL ÎN MITING PRO-PNL. Citește aici, că poate nu știai că i-ai ajutat enorm pe Gorghiu, Blaga, Predoiu, etc.

Au fost peste 30.000 de oameni la protest, dar ăsta e singurul lucru impresionant. Atmosfera a fost una de ocnfuzie generală, incertitudine, suspiciune și nervi. Nicio agendă clară, nicio listă de revendicări. Totul a început cu un scandal la Universitate, când membri ai unor galerii și niște dubioși infiltrați de la partide au început să strige agresiv „La Parlament!” Au reușit să rupă o mare parte din masa de protestatari și să pornească spre Piața Constituției. Mulți alții au rămas la Universitate, nedorind să se lase manipulați.

Spre Parlament, grupul agresiv din fața coloanei striga pentru interzicerea indemnizațiilor parlamentarilor, un subiect irelevant în contextul tragediei de la clubul Colectiv. Parlamentul însuși nu e parte a acestei discuții, așadar mersul acolo era clar ÎN SCOP POLITIC, ELECTORAL, OPORTUNIST.

Mizând pe disprețul oamenilor față de parlamentari, infiltrații au scandat, de pe gardul Parlamentului, „Dizolvare!” şi „Demisia!”, aluzii clare la alegerile anticipate, urmați de oamenii încă confuzi care continuau să vină dinspre Universitate. Fuseseră manipulați. Numai PNL e avantajat de eventuale alegeri anticipate, de-aia le-a și propus după demisia lui Ponta.

Am avut protest pro-PNL la Parlament aproape o oră. S-a strigat și „JOS PARLAMENTUL!” în față, dar oamenii care din spate erau cam tăcuți. Deturnarea oricum reușise. Grupul mare care a rămas la Universitate era și el destul de confuz. În principal se auzeau și acolo mesaje anti-parlamentare îndreptate spre anticipate, plus alte sloganuri haotice.

La Parlament, cineva de la portavoce a comandat să se meargă la Cotroceni, după care oameni „de bine” s-au răspândit printre ceilalți să-i convingă să se miște spre Președinție, când au văzut că apelul lor nu a prins. De ce la Cotroceni? Pentru a pune presiune pe președintele Iohannis să accepte varianta cu anticipatele a PNL la negocierile care vor urma.

Treaba la Parlament s-a spart destul de repede. Dupa ce s-a exagerat cu „JOS PARLAMENTUL!” și „Nu vă fie frică, Parlamentul pică!”, oamenii din spate au început să huiduie ultrașii și infiltrații care se agitau în față, filmați de televiziunile dornice de senzațional și au început să plece. Au strigat „Universitate! Colectiv!” și au mers înapoi. Diversioniștii rămași singuri pe gardul Parlamentului au venit din spate, aruncând petarde şi urlând „Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”. Ieșiți pentru PNL, probabil asta au vrut să zică.

Confuzie accentuată: grupul care se întorcea la Universitate s-a întâlnit la Unirii cu un grup care mergea spre Parlament. Ambele s-au întors până la urmă la Universitate, unde mai erau câteva mii de oameni. Atmosferă haotică.

Am asistat la o lecție de spargere a unui protest mergând pe emoțional. Totuși, să ataci parlamentul, esența vieții democratice, e un cretinism. Să promovezi subversiv agenda unui partid politic însetat să vină la putere, precum PNL, e inacceptabil în contextul protestelor de revoltă împotriva corupției care a dus la tragicul incendiu de la clubul Colectiv.

Totuși, mulți oameni s-au ținut fermi pe poziții și au refuzat să fie manipulați, manevrați și deturnați de dubioși. Erau puși în gardă și și-au exprimat propriile idei și sloganuri. Cinste lor. Alții, mulți, efectiv nu au făcut conexiunea între sloganurile antiparlamentare și agenda PNL, o asociere ușoară. Niciun partid nu are voie să confiște protestele.

Ar fi absolut minunat ca toți oamenii din Piață să fie mânați de o dorință de protest care transcende trei demisii de formă. Să vrea cu adevărat să schimbe ceva în întreaga filozofie de stat. Și în felul în care ne comportăm unul față de celălalt. Este posibil ca acești oameni să fi venit acolo. Dar după cum arată, o bună parte din ei sunt foarte derutați. Nu există viziune. Nu există un set de reforme concrete și coerente. Și nici cine să le articuleze. Darămite să le implementeze.

Televiziunile care nu au relatat despre deturnare și-au arătat simpatiile politice.

Atenție la diversioniști, aveți conștiință proprie! Refuzați manipularea și deturnarea.

‪#‎colectiv‬ ‪#‎solidaritate‬ ‪#‎coruptiaucide‬