Ctitorie marca Robert Negoiță, în parcul Titan: Foișor pentru ceremonii de 136.000 de euro

În Sectorul 3 Primăria condusă de social-democratul Robert Negoiță continuă amenajările costisitoare pentru diverse festivități artistice. Ultima investiție de acest fel este un foișor de 136 miii de euro care va fi amplasat în Parcul Titan. –

Foto: herald.ro

Până acum, Robert Negoiță a transformat Bulevardul Unirii în „Bulevardul Artelor” prin amenajarea unor pergole colorate în nuanțe stridente și instalarea unui sistem de iluminat multicolor. De „Zilele Bucureștiului” pe Bld. Unirii a fost aplasată și statuia unui unicorn, dar și câteva pietre din marmură neagră, asemănătoare celor folosite la morminte. Toate aceste investiții au fost făcute din banii contribuabililor, iar acum Primăria lui Negoiță intenționează să facă un foișor din lemn și metal în valoare de 136.000 de euro în parcul Titan.

Consiliul Local Sector 3 a aprobat în ședință indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Amenajare arhitecturală și peisageră (sic!) spațiu public pentru organizare festivități tip foișor”. Primăria își motivează investiția prin faptul că amenajarea arhitecturală trebuie să fie „cât mai aproape de dorințele cetățenilor sectorului.”

Foișorul pentru ceremonii din parcul Titan va fi realizat din lemn și o structură metalică, iar valoarea totală a investiției se ridică la suma de 598.562 lei cu TVA, adică 135.999,73 euro.

În proiectul de hotărâre se menționează că „se va realiza un foișor pentru ceremonii, fanfară, orchestră și diferite alte evenimente amplasat în parcul Titan din Sectorul 3”.

Durata de realizare a investiției este de 90 de zile.

„Pentru o amenajare arhitecturală și peisageră (sic!) cât mai aproape de dorințele cetățenilor sectorului este necesară ralizarea unui foișor în parcul Titan pentru desfășurarea de ceremonii, pentru manifestări comemorative, revenirea la tradiția muzicii de fanfară și diverse alte evenimente.

Foișorul propus va avea o rază medie de 5 m, o înălțime maximă până la cornișă de 4,94 m și va avea o structură metalică”, se arată în expunerea de motive a hotărârii.

 

Investițiile cultural-artistice ale primarului Robert Negoiță au devenit deja bine cunoscute bucureștenilor. Amenajarea Bulevardului Unirii – „Bulevardul Artelor” și a Pieței Regiunilor în zona Agenției Naționale pentru Locuințe a stârnit nenumărate proteste, dar și ironii la adresa edilului Sectorului 3.

 

– Sursa-http://www.b365.ro/alta-investi-ie-marca-robert-negoi-a-foi-or-pentru-ceremonii-de-136-000-de-euro-in-parcul-titan_216467.html