Vernisajul sculpturii „Steaua are nume”

Vineri, 19 aprilie 2013, începând cu ora 18.00, Piaţa Presei Libere din București găzduiește în cadrul Proiect 1990 vernisajul sculpturii „Steaua are nume” de Valentin Soare.

Proiect 1990 iese „la soclu” cu un modul geometric semnat Valentin Soare (n. 1984), care își asumă atât deconstrucția soclului, cât și ironizarea întregului inventar al „valorilor naționale” încă proliferat pe diverse căi instituționale. „Steaua are nume” este o sculptură din polistiren colorat căzută de pe soclul care încă mai consacră utopii. Olivia Nițiș

„Proiect 1990” însumează o serie de evenimente, care au ca scop amplasarea unor lucrări de artă contemporană temporare pe soclul din Piaţa Presei, rămas liber încă din 1990. Iniţiatorul  „Proiect 1990” este Ioana Ciocan, asist. dr. în cadrul Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, iar sculptura lui Valentin Soare este cea de-a paisprezecea lucrare expusă în cadrul „Proiect 1990” de la demararea acestuia din 26 ianuarie 2010.

Ioana Ciocan militează pentru un muzeu al artei comuniste unde speră să mute statuia lui Petru Groza și Leninul lui Boris Caragea, pe care deja le-a salvat din abandonul de la Mogoșoaia.

Detalii despre activitatea Proiect 1990 puteți să aflați la www.facebook.com/Proiect1990.IoanaCiocan sau la www.ioanaciocan.com

Proiect susținut de Fundația cultural umanitară Om bogat, om sărac-OBOS, Uniunea Artiștilor Plastici din România, și Pro-Mac-Modfloor.

Parteneri: modernism.ro,  ArtClue, Hungry, Radio România Cultural, Revista Arta